czwartek, 15 listopada 2012

Bakłażan przekładany pastą z awokado i brokuła

 Jesienna przystawka ,pyszna.
Bakłażan przekładany pastą z awokado i brokuła

składniki
     1 szt bakłażan
    1 szt awokado,
    1/2 szt brokuł,
    2 ząbki czosnek,
    1 łyżka majonezu Winiary
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kamis
Bakłażana myjemy kroimy na plasterki i solimy z dwóch stron. Po ok 10 min płuczemy go w wodzie osuszamy i grillujemy na patelni grillowej. Awokado myjemy przecinamy wyciągamy pestkę i środek. Brokuła gotujemy na parze studzimy . Miksujemy brokuła z awokado. Dodajemy wyciśnięty czosnek i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Miksujemy . Taką pasta przekładamy grillowanego bakłażana.


2 komentarze:

  1. Super propozycja. Same moje ulubione składniki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z przyjemnością informuję, że nominowałam Twój blog do zabawy Liebster Blog http://studenteat.blogspot.com/2012/11/libster-blog.html Będzie mi miło, jeśli przyłączysz się do zabawy. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń