piątek, 23 listopada 2012

Dorada z dipem pomidorowym

Jak tu przez tydzień bez ryby wytrzymać nie da rady - :) dlatego na koniec tygodnia pyszna dorada z dipem pomidorowym .


Dorada z dipem pomidorowym
 
składniki
   2 szt dorada świeża,
    4 szt pomidory,
    chilli,
    dymka,
    vegeta
    2 ząbki czosnku
    oliwa z oliwek
Doradę myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawą uniwersalną Vegeta. Pomidory obieramy z skórki i miksujemy . dodajemy drobno posiekane chilli, pokrojoną dymkę przyprawę uniwersalną ,wyciśnięty czosnek. Mieszamy dodajemy oliwę . Dip chłodzimy. Rybę pieczemy  w piekarniku ok 25 min z termoobiegiem. Ciepłą rybę podajemy z zimnym dipem ;


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz