wtorek, 27 listopada 2012

Kasza perłowa z patelni

Cóż dużo pisać wspaniała potrawa na jesień szybka zdrowa ,dużo błonnika witamin . Mało pracy smaczny efekt i dużo zajadania.

Kasza perłowa z patelni

składniki

    1 woreczek kasza perłowa Kupiec
    2  pomidory,
    1  cebula,
    1 t cukinia,
    15 dag kiełbasa swojska,
    papryka słodka,
    Sól,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1 łyżka olej rzepakowy

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Pomidory obieramy z skórki. Cukinie myjemy nie obieramy kroimy  w plasterki. Cebule siekamy.Kiełbasę kroimy  w plasterki. Na patelni dość dużej podsmażamy na oleju pokrojoną cebulę ,dodajemy cukinię ,kiełbasę w plasterkach .Smażymy. Dodajemy pokrojone pomidory . Doprawiamy solą ,pieprzem papryką słodką.Gdy warzywa i kiełbaska są podsmażone dodajemy kasze mieszamy i jeszcze chwilę smażymy .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz