niedziela, 18 listopada 2012

Makaron ryżowy z pieczarkami i jajkiem sadzonym

Szybkie lekkie danie obiadowe.

Makaron ryżowy z pieczarkami i jajkiem sadzonym

składniki

    1 opakowanie makaron ryżowy,
    bulion drobiowy,
    25 dag pieczarki,
    1 puszka pomidory z puszki,
    Sól,
    pieprz,
    1  cebula,
    1/2 łyzeczki cukru brązowego
    olej,
    4 szt jajka,
    2 ząbki czosnek

Makron ryżowy zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na ok 5 min .Następnie odcedzamy . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną cebulę .Następnie dodajemy pieczarki . Gdy cebula zmięknie dodajemy pomidory z puszki dusimy.Doprawiamy sola pieprzem i cukrem do smaku. Gdy sos nam się troszkę zredukuje dodajemy odcedzony makaron . Mieszamy . Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone i nakąłdamy na porcję makaronu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz