poniedziałek, 12 listopada 2012

Pieczony śledź z dipem ziołowym

I kolejna odsłona pysznego naszego bałtyckiego śledzia.
Pieczony pstrąg z dipem ziołowym

składniki

    2 szt śledz cały,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz,
    natka pietruszki,
    olej rzepakowy,
    1/4 szt papryczka chilli,
    natka pietruszki,
    szałwia,
    rozmaryn

Śledzia myjemy osuszamy rozcinamy wyciągamy wnętrzności. Myjemy ,osuszamy . Solimy i doprawiamy pieprzem. Do brzuszka wkładamy tymianek i kawałek cytryny. Wkładamy do piekarnika na ok 30 min .Robimy dip. Natkę pietruszki ,szałwie ,rozmaryn -odrobinę miksujemy z olejem . dodajemy posiekaną papryczkę chilli. Doprawiamy sola pieprzem .Ponownie miksujemy . Dip odkładamy . Kiedy śledź jest upieczony podajemy go z dipem .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz