sobota, 3 listopada 2012

Przystawka obiadowa z bakłażana

Przystawka do dań głównych i mięs. 
Przystawka obiadowa z bakłażana

składniki
    1 bakłażan,
    2 łyżki oleju lnianego
    1  cebula biała,
    3 szt pomidor,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1/2 łyżeczki ocet jabłkowy,
    Sól morska- MŁYNEK

Bakłażana kroimy w plasterki solimy i odstawiamy . Następnie myjemy osuszamy i grillujemy na patelni grillowej . Pomidora kroimy  w plasterki . Cebule obieramy i siekamy drobno. do cebuli dodajemy sól do smaku i odstawiamy na ok 10 min . Następnie kropimy ją octem jabłkowym i mieszamy . Na talerzu układamy plasterki bakłażana i pomidora obok kładziemy cebulkę . Solimy doprawiamy pieprzem i polewamy olejem lnianym .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz