Lekki zdrowy i jak zawsze pyszny obiadek.
Ryż na szpinakowym musie z jajkiem w koszulce
składniki
1 woreczek ryż paraboiled z dzikiem Podravka
2 jajka
1 garść szpinaku,
1 ząbek czosnku
1 łyżka masło,
1/4 łyzeczki przyprawy uniwersalnej
olej lniany,
Sól morska- MŁYNEK,
1 łyżka octu do gotowania jajka
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu ryż solimy i dodajemy łyżkę oleju lnianego mieszamy . Szpinak myjemy osuszamy kroimy i smażymy na masełku . Dodajemy kilka łyżek wody ,wyciśnięty czosnek i przeprawiamy przyprawą uniwersalna . Dusimy .Następnie miksujemy szpinak na mus. Zagotowujemy wodę z dodatkiem octu. Jajko wbijamy do miseczki i wlewamy na gotująca się wodę .Gotujemy aż jajko wypłynie .Na talerz dajemy mus szpinakowy nakąłdamy ryż i układamy delikatnie jajko. Podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz