środa, 28 listopada 2012

Ryż na szpinakowym musie z jajkiem w koszulce

Lekki zdrowy i jak zawsze pyszny obiadek. 

Ryż na szpinakowym musie z jajkiem w koszulce

składniki
 1 woreczek ryż paraboiled z dzikiem Podravka
    2  jajka
    1 garść szpinaku,
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masło,
    1/4 łyzeczki przyprawy uniwersalnej
    olej lniany,
    Sól morska- MŁYNEK,
    1 łyżka octu do gotowania jajka

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu ryż solimy i dodajemy łyżkę oleju lnianego mieszamy . Szpinak myjemy osuszamy kroimy i smażymy na masełku . Dodajemy kilka łyżek wody ,wyciśnięty czosnek i przeprawiamy przyprawą uniwersalna . Dusimy .Następnie miksujemy szpinak na mus. Zagotowujemy wodę z dodatkiem octu. Jajko wbijamy do miseczki i wlewamy na gotująca się wodę .Gotujemy aż jajko wypłynie .Na talerz dajemy mus szpinakowy nakąłdamy ryż i układamy delikatnie jajko. Podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz