sobota, 24 listopada 2012

Sałatka pekińska z fetą i jajkiem

Bardzo smaczna zdrowa i syta sałatka na kapuście pekińskiej.

Sałatka pekińska z fetą i jajkiem 

składniki
Kapusta pekińska ok1 /2 sztuki
jajka 2 szt
ser feta ok 1/2 szt
cebula czerwona
pomidor 2 szt
pieprz ,sól
olej lniany

Kapustę pekińską myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem  kroimy dość grubo. Cebulę czerwona obieramy z łupiny  siekamy . Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po ugotowaniu obieramy kroimy grubo. Pomidory myjemy i kroimy w cząstki. Ser feta kroimy w kostkę . Składniki układamy na półmisku . Sałatkę solimy ,doprawiamy pieprzem i kropimy olejem lnianym . Podajemy .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz