piątek, 9 listopada 2012

Sałatka ryżowa z awokado i kiełkami

Samo zdrowie . Pyszne awokado do tego ryż brązowy ,paluszki krabowe i kiełki . Cóż więcej ..

Sałatka ryżowa z awokado i kiełkami

składniki

    1 szklanka ryżu brązowego
    2 szt awokado,
    kiełki brokuła,
    4 szt paluszki krabowe,
    sól czosnkowa,
    pieprz kolorowy młynek
    sok z cytryny,
    natka pietruszki

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu.Po ugotowaniu studzimy ryż .Awokado myjemy obieramy wyciągamy pestkę i miksujemy z odrobiną cytryny . Zmiksowane awokado dodajemy do ryżu .Mieszamy . Doprawiamy solą czosnkową pieprzem do smaku .Paluszki krabowe kroimy w kosteczkę .Składniki mieszamy .Dodajemy posiekana natkę pietruszki . Wykładamy sałatkę na talerz .Ozdabiamy kiełkami brokuła.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz