niedziela, 11 listopada 2012

Śledź pieczony na brukselce z pieczarkami.

Śledz to bardzo popularna a jakże pyszna i zdrowa ryba .Warto po nią sięgać .

Śledź pieczony na brukselce z pieczarkami. 

składniki
 
    2 szt śledź cały,
    10 dag pieczarki,
    10 szt brukselka,
    1 łyżka masła,
    vegeta
    pieprz,
    cytryna
Brukselkę myjemy i gotujemy w osolonej wodzie . Gdy będzie półtwarda obieramy ją rozkładając na listki . Pieczarki i listki brukselki podsmażamy leciutko na masełku . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Śledzia czyścimy myjemy osuszamy . Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku . Pieczemy w piekarniku ok 30 min w 180 stopniach . Na talerz wykładamy brukselkę i pieczarki nakładamy śledzia . Podajemy skropione cytryną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz