sobota, 17 listopada 2012

Surówka pekińska obiadowa

Przypominam o akcji warzywa owoce 5 razy dziennie . Dlatego dziś moja propozycja pasuje do obiadku kolacji  jak tam chcecie.

Surówka pekińska obiadowa

składniki
  1/2 szt kapusty pekińskiej
    1 szt cebula czerwona,
    8 szt pieczarki konserwowe,
    4 łyżki marchewki konserwowej
    1  ogórek zielony,
    Sól,
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    sok z cytryny,
    olej rzepakowy,
    cukier do smaku



Kapustę pekińską myjemy osuszamy. Kroimy drobno.Marchewkę odcedzamy z zalewy dodajemy do sałątki. Pieczarki kroimy drobno. Cebulę obieramy siekamy. Ogórka zielonego dobrze myjemy nie obieramy kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy . dodajemy sól,pieprz cukier i sok z cytryny do smaku. Mieszamy i dodajemy olej rzepakowy. Jeszcze raz mieszamy.


1 komentarz: