niedziela, 9 grudnia 2012

Łosoś w pomidorach z ananasem

Nie ma lepszej rybki niż łosoś do tego sosik z pomidorków z dodatkiem ananasa. Królewski zdrowy duet.

Łosoś w pomidorach z ananasem

składniki

    2 kawałki łosoś filet,
    2  pomidory,
    1/2 szt cebuli,
    1 łyżeczka oleju,
    2 kółka ananasa z puszki,
    zioła prowansalskie Kamis
    Sól morska- MŁYNEK,
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    1/2 szt papryka czerwona
 pasta chilli do smaku

Łososia myjemy osuszamy solimy doprawiamy pieprzem i grillujemy na patelni grillowej. Pomidory myjemy usuwamy skórkę i kroimy  w kosteczkę. Cebule obieramy i siekamy. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy  w drobną kosteczkę. Na patelni na łyżeczce oleju podsmażamy cebulkę ,gdy się zeszkli dodajemy do niej pokrojoną drobno paprykę smażymy chwilę. Dodajemy pokrojone pomidory i pokrojonego ananasa. Doprawiamy sola pieprzem i ziołami prowansalskimi do smaku . Na talerz wykładamy łososia i polewamy go sosem. Podajemy .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz