niedziela, 2 grudnia 2012

Paprykowe tuszki kurczaka

Kurczak bardzo u nas popularny smaczny i szybki w zrobieniu .

Paprykowe tuszki kurczaka

składniki
    5 szt tuszki z  kurczaka,
    2 łyżki oleju
    1 łyżka papryka słodka mielona Kamis
    1/2 łyżeczki papryki ostrej Kamis
    1/2 łyzeczki Przyprawy do kurczaka,
    1 ząbek czosnku


Mięso kurczaka myjemy osuszamy .Robimy marynatę do mięsa. Do miseczki wlewamy olej dodajemy wyciśnięty czosnek ,przyprawę do kurczaka ,paprykę słodka i ostra -mieszamy. Za pomocą pędzla malujemy mięso kurczak i odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Następnie obsmażamy kurczaczka na patelni teflonowej zaczynając od strony z skórką . Gdy mięso jest zarumienione wkładamy je do piekarnika. Pieczemy ok 35 minut z termoobiegiem w 190 stopniach .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz