sobota, 29 grudnia 2012

Sałatka ryżowa z feta i porem

Dobra sałatka zdrowa wydajna z składników które zawsze mamy w lodówce.

Sałatka ryżowa z feta i porem
składniki
  1 woreczek ryżu brązowego Kupiec
    1  por,
    15 dag szynki
    3 szt jaja,
    1  cebula czerwona,
    1/2 szt fety,
    1 łyżka majonez,
    3 łyżki śmietany 12%,
    Sól,
    pieprz biały

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i zostawiamy do wystudzenia. Cebulę czerwona obieramy i siekamy. Pora kroimy w cienkie plasterki solimy dusimy ręką i odstawiamy na ok 10 min. Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy w duże kawałki. ser feta kroimy w kostkę ,szynkę także kroimy tylko w drobną kostkę. Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy łyżkę majonezu wymieszanego z śmietaną. Jeszcze raz mieszamy .



1 komentarz:

  1. Smakowicie się prezentuje! Zapraszamy do konkursu, do wygrania książka kucharska Roberta Makłowicza wraz z autografem! http://domowe-wypieki.blogspot.co.uk/2012/12/konkurs.html

    OdpowiedzUsuń