czwartek, 20 grudnia 2012

Zupa z kalarepy i fasolki zagęszczana kaszką manną

Smaczna zupka i w środku zimy możemy poczuć lato :)

Zupa z kalarepy i fasolki zagęszczana kaszką manną

składniki
   3 szt skrzydełka kurczaka,
    1 garść fasolki szparagowej
    2 szt kalarepka młoda,
    2  marchewki
    4 łyżki kaszka manna,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz biały
    koperek,
    śmietana 18 proc,
    przyprawa uniwersalna,
    2 ziemniaki

Do garnka z woda wkładamy umyte skrzydełka i gotujemy ok 15 min w osolonej wodzie. Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy i kroimy drobno. Kalarepkę obieramy z skórki i kroimy w kostkę. Fasolkę myjemy zostawiamy w całości. Wszystkie warzywa dodajemy do zupy . Doprawiamy przyprawą uniwersalna i gotujemy do miękkości warzyw . Następnie zaciągamy zupę śmietaną i dodajemy pokrojony koperek .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz