wtorek, 29 stycznia 2013

Kolorowy ryż z tuńczykiem i oliwkami

 Coś wspaniałego połączenie 3 rodzajów ryżu pięknie wygląda i bardzo dobrze smakuje .

 3 kolorowy ryż z tuńczykiem i oliwkami

 składniki

    1 szklanka ryżu kolorowego Podravka
    1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
    10 szt oliwki zielone,
     masło,
    pieprz,
    Sól morska- MŁYNEK
  mix sałat

Ryż 2 kolory gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie podsmażamy go na patelni na masełku doprawiając solą morską i pieprzem do smaku. Tuńczyka lekko odcedzamy z oleju na sicie. Dodajemy do ryżu. Oliwki kroimy na połówki i dodajemy do potrawy. Podajemy na ciepło lub zimno z sałatką z mixu sałat z sosem winegret.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz