niedziela, 20 stycznia 2013

Dorsz w porach z cieciorką

Lekkie danie z patelni , proponuje podać z ryżem .

Dorsz w porach z cieciorką

składniki
   1  dorsz filet,
    1 szt por (biała część),
    1/2 puszki cieciorki
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    Sól,
    1/2 opakowania śmietany 18 %
    1 łyżka masła,
    bulion warzywny

Dorsza myjemy osuszamy usuwamy ości i solimy do smaku , kroimy w mniejsze kawałki. Pora kroimy w cienkie plasterki , cieciorkę odsączamy z zalewy. Na maśle podsmażamy dorsza , dodajemy pokrojonego pora -mieszamy . Podlewamy wywarem warzywnym ok 1/2 szklanki -dusimy chwilę. Dodajemy cieciorkę , doprawiamy solą i pieprzem do smaku - dy się zagotuje zaciągamy śmietaną . Podajemy z ryżem ozdobione posiekana natka pietruszki.


2 komentarze:

  1. Same pyszności na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wygląda Twoje danie. Bardzo lubię połączenie duszonego pora ze śmietaną:)

    OdpowiedzUsuń