niedziela, 27 stycznia 2013

Fasolowa babka z daktylami

Tak dokładnie ciasto upieczone z fasoli czerwonej konserwowej. Bez białej mąki , ciasto zdrowe i myślę ,że nie zaszkodzi osoba na diecie . Fasoli nie czuć wychodzi prawdziwe czekoladowe ciasto.

Fasolowa babka z daktylami

składniki
  1 puszka czerwona fasola JAMAR
    2 szt jajko,
    olejek rumowy,
    6 szt daktyle,
    1/2 szt czekolada gorzka,
    1 łyżeczka proszek do pieczenia,
    3 łyżki kakao,
    2 łyżki miodu
    2 łyżki maślanki
    1 łyżka oleju,
    1  banan duży

Fasole odcedzamy z zalewy i rozgniatamy blenderem na jednolita masę. Do masy dodajemy pokrojonego banana i jajko . Jeszcze raz wszystko miksujemy. Dodajemy jajka , kakao,  maślankę , olej,olejek rumowy , proszek do pieczenia i miód. Mieszamy wszystko łyżką . Daktyle kroimy w kosteczkę , czekoladę siekamy. Bakalie dodajemy do ciasta mieszamy. Ciasto wlewamy do keksówki. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 40 min .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz