niedziela, 6 stycznia 2013

Francuskie tulipanki z nadzieniem

Szybka przystawka ,pasuje na imprezy , gdy przyjdą niespodziewani goście lub tak o na ząbek .


Francuskie tulipanki z nadzieniem

składniki

    1 szt ciasto francuskie,
    15 dag sera zółtego
    15 dag szynki konserwowej
    10 dag pieczarek
    1 łyżka majonezu,
    10 szt oliwki zielone,
    ketchup mały ostry

Ciasto francuskie rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty .Wielkość kwadratów ok 1 cm większy niż foremka do muffinek. Wycięty kwadrat wkładamy do foremki do muffinek. Ser zółty ścieramy na tarce małe oczka. Szynkę ścieramy na tarce duże oczka. Pieczarki oczyszczamy i także ścieramy na tarce -duże oczka . Składniki mieszamy z odrobina majonezu. Doprawiamy pieprzem i nakładamy na ciasto francuskie.Powstanie jakby nadzienie tulipanka. Wstawiamy do piekarnika na ok 15 min. Następnie wyciągamy dekorujemy oliwką i ketchupem .Podajemy na ciepło lub zimno.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz