wtorek, 1 stycznia 2013

Kasza jaglana z twarożkiem i sadzonym

Lekki obiadek -Kasza jaglana z twarożkiem i sadzonym

Kasza jaglana z twarożkiem i sadzonym

składniki

    1 szklanka kaszy jaglanej KUPIEC
    1 łyżka zioła prowansalskie
    1 kostka twaróg,
    Sól morska- MŁYNEK,
    3 szt jajko,
    1/2 szt cebuli,
    1 łyżka masła,
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
Kasze jaglaną gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odstawiamy ,mieszamy. Studzimy. Masło rozpuszczamy i podsmażamy drobno posiekaną cebulkę za zło. Dodajemy do kaszy -mieszamy. Jajko wbijamy na patelnie i smażymy ,doprawiamy solą. Twaróg półtłusty kruszymy i solimy . Doprawiamy ziołami prowansalskimi. Na talerz wykładamy ciepła kasze posypujemy twarogiem i nakąłdamy usmażone jajko. Podajemy.





1 komentarz:

  1. ale pyszne serducho!
    Witam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
    Szana ;-)

    OdpowiedzUsuń