czwartek, 24 stycznia 2013

Kolanka z polędwiczką z ziołami

Obiadek delikatny z pyszna krucha polędwiczką

Kolanka z polędwiczką w sosie


składniki
 ulubione zioła,
    1 łyżka oleju,
    1 łyżka mąki,  
     1 szt polędwiczka,
    1 kostka bulionu wieprzowego
    sól do smaku,
    pieprz
    2 ząbki czosnku
  makaron kolanka Międzybrodzki

Polędwiczkę kroimy w plastry solimy i doprawiamy pieprzem. Wyciskamy czosnek i wcieramy go w mięso. Na mocno rozgrzanym oleju podsmażamy mięso z dwóch stron. Dodajemy pokruszoną kostkę wołową mieszamy aż się rozpuści i dolewamy ok 1,5 gorącej wody. Mieszamy i dusimy ok 7 min . Zaciągamy mąką. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzamy podajemy z mięsem i sosem. Posypujemy ulubionymi ziołami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz