czwartek, 31 stycznia 2013

Mięsno warzywny kociołek

Czasu zawsze brakuje a jak ktoś nie lubi dużo czasu spędzać w kuchni , to ten przepis jest właśnie dla niego.

Mięsno warzywny kociołek

składniki
   5 szt ziemniaki,
    2 marchewki
    1  cebula,
    3 ząbki czosnku
    2 szt kostki wieprzowe
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka cebuli prażonej Warzywko
    1 łyżka oleju,
    Pieprz kolorowy
    30 dag polędwica,
    2 łyżki majeranku
    Przyprawa do dziczyzny

Polędwiczkę myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawa do dziczyzny. Następnie kroimy w plasterki i obsmażamy. Po szybkim obsmażeniu polędwiczkę przekładamy do miseczki nakrywamy i odstawiamy. Na ta sama patelnię dodajemy pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i marchewkę. Smażymy. Następnie po ok 10 min dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Mieszamy. Podlewamy 2 szklanki wody z rozpuszczoną kostką wieprzową. Nakrywamy i dusimy ok 10 min. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek , prażona cebulkę. Doprawiamy pieprzem ,majerankiem ,solą do smaku i dodajmy przecier pomidorowy. Mieszamy lekko- dusimy jeszcze kilka minut. Na patelnie przekładamy obsmażoną polędwiczkę i razem jeszcze dusimy kilka chwil.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz