środa, 16 stycznia 2013

Łosoś zapiekany w papilocie z sosem pesto

Bardzo smaczny i lekki obiadek .

Łosoś zapiekany z sosem pesto

składniki

    3 szt ziemniaki,
    2 szt marchewka,
    2 kawałki łososia filet bez skóry
    1 pęczek bazylia,
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki orzeszki piniowe,
    1 łyżka startego parmezanu
    sól morska
  vegeta natur

Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Wrzucamy na osolony wrzątek na ok 8 min. Odcedzamy na sicie. Ugotowane warzywa podzielić na dwie porcje . Z foli aluminiowej robimy jakby miseczki układamy warzywa na nich kawałek łososia, i znów warzywa – warzywa oprószamy vegetą , zawijamy i wstawiamy do gorącego piekarnika na ok 20 min . Następnie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze ok 10 min . Robimy sos pesto. Miksujemy bazylię z orzeszkami czosnkiem i solą morską , dodajemy parmezan -miksujemy. Sosem polewamy rybę i warzywa. Podajemy w pilotach lub wykładamy na talerz ..




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz