środa, 2 stycznia 2013

Pasta kanapkowa z czerwonej i białej fasoli.

Nie ma jak zdrowa pyszna pasta . Fantastyczny pomysł na śniadanie czy kolację . Smarujemy nią tosty ,grzanki,pieczywo chrupkie czy świeże bułeczki.
Do jej zrobienia użyłam zdrowy prawdziwy olej rzepakowy Zielony Nurt.

Pasta kanapkowa z czerwonej i białej fasoli.


składniki

1 puszka biała fasola
1 puszka czerwona fasola
1 łyżka olej rzepakowy
2 ząbki czosnku
2 łyżki ketchupu
1 łyżka majonezu
sól,pieprz do smaku 

Białą i czerwoną fasole odcedzamy na sicie z zalewy . Miksujemy na gładką masę blenderem. Dodajemy wyciśnięty czosnek . Dodajemy ketchup,olej i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Jeszcze raz wszystko miksujemy . Chłodzimy w lodówce i podajemy do pieczywa.



1 komentarz:

  1. na pewno skorzystam w najbliższym czasie. Ta pasta jest pewnie idealna na śniadanie. myślę, że spodobałaby ci się nasza nowa akcja
    Gotuj sezonowo!
    http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/gotuj-sezonowo

    OdpowiedzUsuń