niedziela, 13 stycznia 2013

Pasta kanapkowa z makreli i oliwek i rzodkiewki

Dziś kolejny pomysł na pastę kanapkową . Nadaje się na śniadanie i na kolację . wspaniale pasuje na kanapki do pracy szkoły czy wycieczkę .
Pasta kanapkowa z makreli i oliwek i rzodkiewki

składniki
    1 kostka twarogu
    6 szt oliwki zielone,
    6 kulek rzodkiewki,
    1  makrela wędzona,
    1 łyżka jogurt naturalny,
    Sól,
    1  cebula

Cebulę białą obieramy  z łupiny i drobniutko siekamy. Oliwki kroimy  w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce i ścieramy na tarce duże oczka. Mięso ryby oddzielamy dokładnie od ości i dodajemy do pokrojonych warzyw . dodajemy pokruszony ser biały. Dodajemy jogurt i sól do smaku . Mieszamy i chłodzimy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz