piątek, 25 stycznia 2013

Sałatka ryżowa z makrelą i selerem

Mój wczorajszy wynalazek . Bardzo smaczna i lekka sałatka . Polubi ją każdą kobieta na diecie i nie tylko.
Pamiętajmy tylko użyjmy ryżu brązowego , proponuje firmy Podravka będzie zdrowiej :)

Sałatka ryżowa z makrelą i selerem

składniki
    1 woreczek ryż brązowy PODRAVKA
    1/4 szt seler naciowy,
    1/2 szt makreli wędzonej
    4 szt ogórki konserwowe,
    1 szt papryka czerwona,
    olej rzepakowy,
    Sól morska- MŁYNEK

Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Seler naciowy myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy drobno. Korniszony kroimy w plasterki. Makrele obieramy od ości i rwiemy na kawałki dodajemy do warzyw. Warzywa łączymy z zimnym ryżem . Lekko mieszamy solimy do smaku. Dodajemy odrobinę oleju rzepakowego dobrej jakości .Mieszamy doprawiamy pieprzem i podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz