wtorek, 8 stycznia 2013

Sałatka selerowa z jajkiem

Seler ma wiele cennych właściwości. Wzmacnia układ odpornościowy, oczyszcza organizm z toksyn i pobudza przemianę materii, dlatego jest szczególnie polecany w okresie rekonwalescencji po przebytych chorobach, w trakcie powrotu do zdrowia oraz przy stosowaniu diet odchudzających

Sałatka selerowa z jajkiem
składniki

    1 szt selera naciowego
    2  jabłka
    4 szt jajka,
    5 kulek rzodkiewki,
    1 łyżka oleju rzepakowego
    Sól,
    Pieprz kolorowy -

Seler naciowy myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Rzodkiewki myjemy odcinamy ogonki i kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo ,studzimy obieramy i siekamy drobno. Jabłka myjemy nie obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z oleje rzepakowym. Doprawiamy solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz