niedziela, 20 stycznia 2013

Spaghetti z ciecierzycą i orzechami

Lekkie smaczne danie obiadowe.  Robimy szybciutko i delektujemy się smakiem i aromatem .


Spaghetti z ciecierzycą i orzechami

składniki

    1/2 opakowania spaghetti,
    1/2 opakowania pomidorów krojonych  z puszki
    1/2 puszki ciecierzycy,
    2 ząbki czosnek,
    1 łyżka oleju,
    3 łyżki orzechów laskowych
    Sól morska- MŁYNEK,
    papryka słodka,
    papryka ostra

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Następnie odcedzamy i odstawiamy. Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek , dodajemy paprykę słodką i ostrą -mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki , solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dusimy ok 5 min. Dodajemy odsączoną ciecierzycę -mieszamy i dalej dusimy. Nakładamy makaron i polewamy sosem posypujemy startym parmezanem i posypujemy pokrojonymi uprażonymi orzeszkami . Podajemy z rukolą.



1 komentarz:

  1. ciecierzyca i orzechy to pyszne połączenie!

    OdpowiedzUsuń