środa, 6 lutego 2013

Deser z kaszy kuskus z pomarańczą i kandyzowaną kantalupą

Moje ulubione coś nie coś kiedy mam ochotę na coś słodkiego . Ma mało kalorii a dużo zdrowia.


Kandyzowana kantalupa i owoce goji pochodzą z sklepu internetowego z przyprawami SKWORCU.

 
Deser z kaszy kuskus z pomarańczą i kandyzowaną kantalupą 

Składniki
-kandyzowana kantalupa ok 3 kawałki
-kasza kuskus 1 szklanka Kupiec
-pomarańcza
-owoce goji
-miód
-kardamon
 
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem ok 1 cm nad poziom kaszy i odstawiamy . Następnie mieszamy dodajemy kardamonu i miodu do smaku mieszamy. W małych szklaneczkach na dno układamy warstwę kaszy . Pomarańcza obieramy i kroimy w kosteczkę . Na kaszę kładziemy pokrojonego pomarańcza i znów kaszę . Następna warstwa to pokrojona kantalupa i znów kasza. Na wierzch dajemy pomarańcza i owoce goji. Z pozostałych kawałków pomarańczy wyciskamy sok i wlewamy do szklaneczek z deserem .







  Bakalie te i wiele innych dostaniem w sklepie internetowym





3 komentarze: