środa, 6 lutego 2013

Jajka nadziewane pastą chrzanową

 
Zbliża się wiosna a za nią święta . Warto pomyśleć i wypróbować potrawy jakie zrobimy na Wielkanoc.
Na Wielkanocny stół pasuje czarnuszka , dostaniemy ją w sklepie internetowym SKWORCU.
Moja propozycja to jajka nadziewane pastą z dodatkiem chrzanu.
 
Jajka nadziewane pastą chrzanową

składnik

-10 jajek
-1/2 puszki kukurydzy
-chrzan ok 2 łyżeczki
-sól
pieprz biały
kuskus ok ½ szklanki Kupiec
majonez 3 łyżki 

Kuskus zalewamy wrzątkiem , dodajemy odrobinę przyprawy uniwersalnej , mieszamy i odstawiamy . Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po ugotowaniu studzimy i obieramy . 3 jajka siekamy pozostałe przekrawamy i delikatnie usuwamy żółtka. Żółtka dodajemy do posiekanych jajek. Kukurydzę odsączamy z zalewy i miksujemy razem z jajkami. Dodajemy sól,pieprz i chrzan jeszcze raz miksujemy . Teraz dodajemy zimną kaszę kuskus- mieszamy wszystko razem .Pastę chłodzimy i nakładamy do połówek jajek. Ozdabiamy czarnuszką .







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz