poniedziałek, 18 lutego 2013

Makaron z mięsem w sosie pieczarkowym na maślaną nutę

Do tego dania użyłam nowości na rynku Kostek bulionowych Domowa Kuchnia Bulion pieczarkowy z maślana nutą . Dzięki tej kostce zrobiłam aromatyczny sosik z maślaną nutką .
Sosem polałam pyszny 4 jajeczny makaron Międzybrodzki.
Makaron z mięsem w sosie pieczarkowym

składniki

    1 opakowanie makaronu 4 jajeczny MIĘDZYBRODZKI
    25 dag mięso mielone z szynki,
    1/2 szt cebula,
    1 łyżeczka masło,
    2 kostki bulion pieczarkowy z maślaną nutą Winiary
    1 szklanka śmietana,
    pieprz czarny mielony,
    chilli płatki

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy posiekaną cebulkę. Dodajemy mielona szynkę i podsmażamy mieszając. Gdy mięso jest podsmażone dodajemy pokruszone kostki pieczarkowe i podlewamy wodą ok 3 szklanki. Dusimy. Następnie doprawiamy pieprzem i zaciągamy śmietaną z odrobina mąki. zagotowujemy i podajemy z makronem. Posypujemy suszonym chilli z pomidorami.









1 komentarz: