piątek, 1 lutego 2013

Pasta śniadaniowa z awokado i szpinakiem

Zdrowych dań nigdy nie za dużo. Taka pasta wspaniale pasuje do chlebka jak i do warzyw np do selera naciowego. Polecam zdrowo smacznie pysznie.

Pasta śniadaniowa z awokado i szpinakiem

składniki

    25 dag twaróg,
    2 szt awokado,
    10 szt liście szpinaku,
    2 ząbki czosnek,
    Sól,
    pieprz,
    1 łyżka jogurtu naturalnego

Twaróg półtłusty kruszymy i mieszamy z jogurtem naturalnym . Dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę awokado. Szpinak myjemy osuszamy w wirówce do sałaty i siekamy , kroimy w paseczki , dodajemy do pasty. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek . Mieszamy i chłodzimy . Podajemy do pieczywa lub warzyw surowych np selera naciowego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz