niedziela, 10 lutego 2013

Szpinakowa sałatka z ryżem i tuńczykiem

Najprostsze i najbardziej kolorowe to co lubimy najbardziej . Samo zdrowie i można się najeść do syta. 
Owoce goji pochodzą z sklepu internetowego SKWORCU
Szpinakowa sałatka z ryżem i tuńczykiem


składniki
 1 garść szpinaku,
    2 łyżki owoce goji,
    3 łyżki kukurydza,
    1/2 puszki tuńczyk kawałki
    1/2 woreczka ryżu kolorowego
    1/2 szt papryka czerwona,
    olej rzepakowy,
    Sól,
    pieprz kolorowy ziarnisty

Liście świeżego szpinaku myjemy i układamy na talerzach . Ryz kolorowy gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Zimny dodajemy do sałatki. Kukurydzę odsączamy dodajemy do sałątki. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy drobno posypujemy sałatkę . Dodajemy lekko odsączonego tuńczyka . Kropimy dobrej jakości olejem rzepakowym solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na koniec posypujemy owocami goji.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz