sobota, 16 lutego 2013

Szpinakowy raj -krok do wiosny

Jeden krok w stronę wiosny . Tęsknota za zielona trawą i słońcem na moim talerzu .

Szpinakowy raj -makaron z klopsikami

składniki

    1 opakowanie makaron szpinakowy,
    1/2 kg mięso mielone indycze,
    4 ząbki czosnek,
   uniwersalna przyprawa Vegeta
    pieprz,
    1 opakowanie szpinaku
    1 łyżka masła,
    1/2 szt śmietana,
    1  cebula,
    1/2 szt bułki czerstwej
    1/2 szklanki mleka
     sos sojowy KIKKOMAN
Do mięsa indyczego mielonego dodajemy namoczoną w mleku , następnie odsączona bułkę , bardzo drobno posiekana cebulkę sos sojowy do smaku . Wyrabiamy ręką masę mięsną. Formujemy małe kuleczki i gotujemy je w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Szpinak myjemy i podsmażamy na maśle . dodajemy przyprawę uniwersalną i wyciśnięty czosnek. Mieszamy i podlewamy wodą dusimy. Następnie miksujemy na gładką masę i zaciągamy śmietaną. do sosu wkładamy wcześniej ugotowane klopsiki. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Ugotowany makaron polewamy sosem z klopsikami i ozdabiamy suszonymi pomidorami z chilli. 





Kulinarne inspiracje i nagrody

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz