poniedziałek, 18 marca 2013

Jajka z kalafiorowym nadzieniem

Następny krok ku Wielkanocy - propozycja nadzienie do jajeczek . Tym razem zdrowo z kalafiorem .

Jajka z kalafiorowym nadzieniem

składniki
  5 szt jajka,
    1/4 szt kalafiora,
    1 łyżka majonez Winairy
    Oliwki czarne
     przyprawa do barszczu białego i żurku  Kamis
Jajka gotujemy w w osolonej wodzie na twardo ok 8 min. Następnie studzimy , obieramy i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i ucieramy je z majonezem. Różyczki kalafiora gotujemy na parze . Lekko solimy , gdy są miękkie miksujemy je i łączymy z pastą z żółtek. Doprawiamy przyprawą do żurku i białego barszczu kamis. Razem dobrze mieszamy i nadziewamy jajeczka. Ozdabiamy czarną oliwka . Podajemy na sałacie









3 komentarze:

  1. bardzo ładne pajączki:) fajny pomysł nie jadłam jeszcze kalafiora z jajkiem:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kalafiorowego nadzienia do jajek nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kalafiorowe nadzienie- musi pysznie smakować, chętnie wypróbujemy Twój przepis!

    OdpowiedzUsuń