środa, 13 marca 2013

Kremowa zupa selerowa


 O selerze już pisałam , bardzo zdrowe warzywo . Chodzą pogłoski ,że pomaga w odchudzaniu.
Do zaciągnięcia kremu użyłam pysznego serka topionego Lactima. Ma wspaniałą konsystencję nadającą się do zup kremowych .

Kremowa zupa selerowa
składniki
    1 szt seler,
    1 szt ziemniak,
    1 szt serek topiony LACTIMA
    1 łyżka masło,
    pieprz biały
     uniwersalna przyprawa lub bulion warzywny

Seler i ziemniaka obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Warzywa podsmażamy na masełku. Następnie zalewamy gorącą wodą z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. doprawiamy pieprzem. Dodajemy serek topiony i mieszamy , aż ser się rozpuści. Bekon kroimy i podsmażamy na suchej patelni podajemy z kremem.










1 komentarz:

  1. selerowej nigdy nie jadłam, bardzo ciekawie podana:)

    OdpowiedzUsuń