sobota, 16 marca 2013

Makron z sosem mięsnym z kukurydzą i fasolą

 Jedno z expresowych dań jakie wychodzą z mojej kuchni. Makaron to coś co moja córka wciągała by dzień i noc.
Mięsko z indyka kukurydz , fasola czerwona wszystko w sosie meksykańskim firmy JAMAR.


Makron z sosem mięsnym z kukurydzą i fasolą

składniki
-sos meksykański JARMAR
-makron wstążki
-pierś z indyka ok 30 dag
-sól
-sos sojowy
-czosnek 2 ząbki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej dajemy posiekany czosnek. Mięso z indyka kroimy w kosteczkę kropimy sosem sojowym i dodajemy na patelnie do czosnku. Podsmażamy. Smażymy aż mięso będzie prawie gotowe. Zalewamy sosem meksykańskim,. Zagotowujemy . Sos mięsny podajemy z makronem .






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz