czwartek, 21 marca 2013

Marchewkowy ryż z fasolką

 Takie dania lubimy proste smaczne i zdrowe.

Marchewkowy ryż z fasolką


    1 woreczek ryżu KUPIEC
    2 szt marchewka,
    1/2 szt cebula,
    20 dag kiełbaska drobiowa,
    curry
    Kucharek - uniwersalna,
    1/2 puszki mini fasolka biała,
    pieprz biały
    1 łyżeczka masło

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy na bok. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy drobno, kiełbasę kroimy w kosteczkę a fasolkę odcedzamy na sicie z zalewy. Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę , dodajemy marchewkę startą i pokrojoną kiełbaskę. Smażymy. Doprawiamy przyprawą uniwersalną ,pieprzem  i curry do smaku. Dodajemy ryż i odsączona fasolkę . Mieszamy wszystko razem i dalej podsmażamy. Podajemy z sosem pomidorowym.



1 komentarz: