piątek, 15 marca 2013

Mięsne kanapeczki z serkiem i kaparami

 Przystawka pasuje na imprezę jak i na kolację .


Mięsne kanapeczki z serkiem i kaparami 

składniki

    1/2 szt mięso mielone z indyka,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz czarny mielony,
    1  jajko,
    1  serek topiony LACTIMA

    2 łyżki kapary,
    nitki chili,
    2 ząbki czosnek,
    1 szt cebuli

Do mięsa mielonego dodajemy jajko ,sól ,pieprz do smaku. Wyrabiamy mięso. Dodajemy wyciśnięty czosnek i starta na tarce małe oczka cebule. Mieszamy . Formujemy kotleciki i smażymy na patelni grillowej.
Po usmażeniu studzimy kotleciki i przekrawamy jak bułkę. Smarujemy serkiem topiony. Ozdabiamy kaparami i nitkami chili.







1 komentarz:

  1. wyglądają świetnie:) bardzo ciekawy pomysł:)

    OdpowiedzUsuń