sobota, 23 marca 2013

Pasta śniadaniowa jajeczno – pieczarkowa


 Taka pastę możemy zrobić po świętach jak zostaną nam ugotowane jajka .

Pasta śniadaniowa jajeczno – pieczarkowa

składniki

twaróg 25 dag
pieczarki konserwowe 7 szt
jajka 4 szt
śmietana 1 łyżka
majonez 1 łyżka
szczypior
pieprz ,sól
1/2 cebulki

Twaróg półtłusty kruszmy i dusimy widelcem. Cebule siekamy i dodajemy do sera. Pieczarki odcedzamy zalewy i siekamy drobno dodajemy do pasty. Jajka gotujemy w osolonej wodzie. PO ugotowaniu studzimy i siekamy. Pastę mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy posiekany szczypior. Chłodzimy .


1 komentarz: