czwartek, 14 marca 2013

Pieczone śledzie na puree z selera


 Coś dla osób dbających o zdrowie ale nie tylko. Zdrowe szybkie smaczne .


Pieczone śledzie na puree z selera

składniki
    2 szt seler,
    1 łyżka masła,
    Przyprawa uniwersalna Podravka
    1 kg śledzie świeże,
    pieprz biały

Śledzie myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności i odcinamy głowy. Myjemy osuszamy solimy i pieczemy w piekarniku ok 20 min. Seler myjemy obieramy i ścieramy na tarce. Podsmażamy seler na masełku zalewamy wrzątkiem z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy seler jest miękki miksujemy go na puree. Pure dajemy na talerz na nim układamy upieczone śledzie. Podajemy na ciepło.



Puree z selera doprawiłam Podravką 

 

1 komentarz:

  1. super pomysł, nie jadłam jeszcze czegoś takiego:)

    OdpowiedzUsuń