sobota, 23 marca 2013

Pieczony pstrąg z smażonymi jabłkami z bakaliami

  Pstrąga mogę jeść pod każą postacią . dziś z jabłuszkiem i bakaliami pycha

 Pieczony pstrąg z smażonymi jabłkami z bakaliami

2 szt pstrąg
2 jabłka
rodzynki 3 łyżki
suszone śliwki 3 łyżki
sok z cytryny
masło 1 łyżeczka

Pstrąga myjemy osuszamy , solimy do smaku z każdej strony i pieczemy w piekarniku ok 20 min w 180 stopniach. Jabłka myjemy nie obieramy , usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę . Na patelni na maśle podsmażamy jabłuszka dodajemy pokrojone śliwki i rodzynki, kropimy cytryną ,lekko podlewamy wodą i chwilę dusimy. Upieczonego pstrąga podajemy z jabłuszkami. Całość kropimy cytryną .




2 komentarze:

  1. ryba na słodko, ciekawe musi być w smaku:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dania na słodko zawsze mnie kuszą do tego stopnia że nigdy nie potrafię oprzeć się przed ich zjedzeniem:)

    OdpowiedzUsuń