niedziela, 24 marca 2013

Pstrąg z masełkiem i ananasem

I wracam do mojej ulubionej ryby tym razem z ananasem i masełkiem . Oj polecam ....

Pstrąg z masełkiem i ananasem

składniki
    4 szt ananas plastry,
    1  cytryna,
    2  pstrągi
    Sól morska- MŁYNEK,
    2 łyżeczki masła

Pstrąga myjemy osuszamy , wyciągamy wnętrzności jeszcze raz myjemy i osuszamy. Solimy z każdej strony. Cytrynę kroimy  w plasterki. Ananasa odsączamy z zalewy. Kawałek masła wkładamy do brzuszka pstrąga , kładziemy 2 plastry ananasa i kawałki cytryny. Wkładamy pstrąga na blaszkę i pieczemy ok 20 min w 180 stopniach . Podajemy pokropionego cytryną.



2 komentarze:

  1. Jedna z moich ulubionych ryb :) Nigdy nie jadłem takiej wersji, ale jak się patrzy to aż ślina cieknie :P Idę po mopa.... :3
    Super!!

    Pzdr

    OdpowiedzUsuń