sobota, 23 marca 2013

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i bobem


 Z tęsknoty za bobem świeżym kupiłam taki konserwowy , także dobry :) Pojadłam a resztę wykorzystałam do sałatki.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i bobem 

składniki
  • bób konserwowy 1 szklanka
  • ryż brązowy 1 woreczek
  • pomidor 2 szt
  • natka pietruszki
  • groszek zielony 1 puszka
  • tuńczyk kawałki w oleju
  • pieprz kolorowy
  • sól morska
 
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy i odstawiamy. Do miski dodajemy odsączony bób i groszek. Pomidora myjemy i kroimy drobno. Natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy. Składniki lekko mieszamy , dodajemy ryż i tuńczyka z puszki. Całość solimy i doprawiamy pieprzem świeżo mielonym . Odstawiamy na ok 15 min i podajemy. 



1 komentarz: