wtorek, 26 marca 2013

Wegetariański obiadek z ryżem i selerem naciowym

Taki obiadek serwujemy sobie jak stwierdzimy - Od dziś odchudzam się :) 
Poważnie zdrowe , szybkie , smaczne .

Wegetariański obiadek z ryżem i selerem naciowym


składniki


    1 szt seler,
    15 dag pieczarek
    1 woreczek ryż brązowy,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    4 łyżki kukurydzy
    1/2 szt por (biała część),
    sos sojowy,
    1 łyżka oleju lnianego

Na patelni na oleju podsmażamy pokrojonego w cieniutkie plasterki por. Mieszamy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelnie z pieczarkami dodajemy pokrojonego selera naciowego-mieszamy. Po ok 3 min dodajemy ryż. Mieszamy , dodajemy kukurydzę , doprawiamy pieprzem i sosem sojowym do smaku. Podajemy na ciepło.


3 komentarze:

  1. Lubię takie jednogarnkowe bogactwo smaku i witamin - wygląda wyśmienicie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Olej lniany podany w przepisie jest używany do smażenia? Nie radzę ;) lepiej użyć zwykły słonecznikowy, lniany zachowuje swoje właściwości tylko kiedy jest zimny (do twarogu, sałatek itd).

    OdpowiedzUsuń