poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Lekko i krewetkowo - Wiosenne odchudzanie

Lekka sałatka z krewetkami gotowanymi na parze . Wszystko pokropione olejem lnianym i ozdobione posiekanym szczypiorem.

Lekko i krewetkowo


składniki

    15 dag krewetki,
    sałata chrupiąca,
    Sól morska- MŁYNEK,
    olej lniany,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    awokado,
    1  mandarynka,
    sok z limonki,
    szczypior

Krewetki płuczemy i gotujemy na parze. Po ugotowaniu obieramy je z pancerza. Sałatę rwiemy myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki. Sałatę układamy w miseczkach. Awokado obieramy kroimy w słupki i dodajemy do sałatki. Mandarynkę obieramy filetujemy i dodajemy do miseczek. Układamy krewetki. Posypujemy pokrojonym szczypiorem. Solimy doprawiamy pieprzem , olejem lnianym i kropimy sokiem z limonki. Podajemy.



2 komentarze:

  1. Limonka + krewetki + avocado - to ja się wpraszam bo to jedne z moich ulubionych składników :)

    OdpowiedzUsuń
  2. cudowny przepis, muszę go szybko przygotować.
    zapraszam też na naszego bloga: http://nietylkookuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń