piątek, 5 kwietnia 2013

Rukola z mozzarellą i sosem francuskim

I dalej wołamy do Wiosny , gdzie jesteś ?  znalazłam jej troszkę w kuchni:)

Rukola z mozzarellą i sosem francuskim

składniki
 1 garść rukoli
    2 łyżki musztardy francuskiej
    1 łyżka oleju rzepakowego
    szynka wędzona,
    1 kulka mozzarella,
    2 łyżeczki octu balsamicznego
    1 łyżeczka miodu

Rukolę myjemy i osuszamy. Układamy na talerzach. Szynkę kroimy drobno i dodajemy do sałatki. Ser odcedzamy z zalewy i kroimy w paseczki układamy na sałatce. Robimy sos. Mieszamy musztardę z octem balsamicznym , i olejem dobrej jakości. Mieszamy , dodajemy miód dla przełamania smaku i odrobiny słodkości-mieszamy dobrze. Sosem polewamy sałatkę i podajemy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz