wtorek, 30 kwietnia 2013

Sałata z pieczonym pasztetem i ostrym sosem


 Taką sałatkę polecam na kolację zaspokoimy głód i dostarczymy organizmowi witaminki z zielonej sałaty.

Sałata z pieczonym pasztetem i ostrym sosem

 składniki

    15 dag pasztet pieczony,
    1/2 głowy sałata,
    szczypior,
    1 łyżka pasty paprykowej
    4 krople tabasco,
    1 łyżka olej,
    1/2 szt cebula biała,
    szczypior

Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki , układamy na talerzach. Pasztet pieczony najlepiej z dzika kroimy w kosteczkę i układamy na sałacie. Szczypior myjemy i siekamy. Połowę cebuli siekamy i posypujemy nią sałatę. Robimy sos. Mieszamy pastę paprykową z olejem i tabasco. Dobrze mieszamy i takim sosem polewamy sałatkę . Polecam


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz