niedziela, 21 kwietnia 2013

Warzywa na parze z serem twarogowym wędzonym - Wiosenne odchudzanie cz 21

Teraz coś dla osób odchudzających się ale nie tylko. Zdrowe warzywa na parze podane z wędzonym serkiem twarogowym.

Warzywa na parze z serem twarogowym wędzonym

składniki

    1 szt marchewka,
    1/2 szt por,
    1 garść fasolka zielona,
    1/2 szklanki groszek zielony,
    4 różyczki kalafiora
    sos sojowy,
    3 łyżki twaróg wędzony,
    1 pęczek Szczypiorek cienki,
    pieprz kolorowy ziarnisty

Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Groszek zielony mrożony odmrażamy. Kalafior kroimy na małe różyczki, pora kroimy w plasterki. Fasolkę zieloną kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa wkładamy do urządzenia do gotowania na parze i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu kropimy je sosem sojowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym. Przed podaniem posypujemy pokruszonym serem twarogowym wędzonym. Podajemy .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz