sobota, 20 kwietnia 2013

Wegetariańskie szaszłyczki z mozzarellą - Na majówkę lub wiosenna imprezę

Taka zakąska , przystawka nadaje się na różne imprezy tez plenerowe. Lekkie smaczne a nawet bardzo zdrowe.

Wegetariańskie szaszłyczki z mozzarellą

składniki

    1 kulka mozzarella,
    1 opakowanie pomidorki koktajlowe,
    10 dag winogrono,
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Oliwki czarne,
    1 szt cukinia

Na początek przygotowujemy wszystkie składniki myjąc je i osuszając. Pomidorki i winogron kroimy na pół. Ser mozzarella kroimy w dość sporą kostkę. Oliwki czarne odcedzamy z zalewy. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kostkę. Przygotowujemy patyczki na które będziemy nakładać składniki. Nakładamy według uznania lub na przemian. Gotowe szaszłyki posypujemy suszonymi pomidorami z bazylia i czosnkiem. Doprawiamy tez całość kolorowym pieprzem świeżo mielonym i odrobina soli morskiej.




Do doprawienia użyłam




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz